Szlukovényi Tamás Filip Horvat Maciek Nabrdalik Michael Hanke Szabó Bernadett

A zsűri bemutatása

Szlukovényi Tamás
Szlukovényi Tamás
kurátor, a zsűri elnöke

Szlukovényi Tamás kurátor a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict-nál. Korábban 25 évig a Reuters hírugynökségnél fotóriporterként és szerkesztőként dolgozott. Állomásozott Magyarországon, Kanadában, Ausztriában, Oroszországban, Szingapurban és Angliában. Ezután a hírügynökség globalis fotó főszerkesztője volt Londonban.

Filip Horvat az egykori Jugoszláviában, Zágrábban született 1962-ben. A Start magazinnál kezdett dolgozni fotóriporterként, majd 1986-tól az amerikai székhelyű Picture Group-hoz igazolt. Rendszeresen dolgozott a Time, a Newsweek, a Der Spiegel, a Stern és a New York Times megbízásából. Sok egyéb mellett tudósított a nyugatot kelettől elválasztó vasfüggöny összeomlásáról, az iraki kurdok exoduszáról, Jugoszlávia széteséséről és az afgán invázióról.

Filip Horvat
Filip Horvat
fotóriporter
Maciek Nabrdalik
Maciek Nabrdalik
fotóriporter

Maciek Nabrdalik dokumentarista fotográfus Lengyelországban, Varsóban él. Munkáival – egyebek mellett – a Kelet-Európában zajló társadalmi változásokat vizsgálja. A VII Photo Agency tagja. Képeivel a hazaiak mellett a világ legjelentősebb pályázatain vívott ki elismerést. A náci haláltáborok túlélőiről, a csernobili katsztrófa következményeiről és a lengyel LMBTQ közösségről jelentetett meg albumokat. 2016//2017-ben részt vett a Harvard University Nieman Fellowship programjában.

Michael Hanke 1972-ben, a Cseh Köztársaságban, Kladnoban született. Pályafutása kezdetétől az ember központú, társadalmi kérdésekre, jelenségekre különösen érzékeny fotográfia mellett kötelezte el magát. Fekete-fehér, hosszú távú munkáival sok hazai és külföldi díjat nyert. 2017-ben, egy ifjúsági sakkversenyen készült képsorozatával, 2. díjat nyert a World Press Photo pályázaton.

Michael Hanke
Michael Hanke
fotográfus
Szabó Bernadett
Szabó Bernadett
fotóriporter

Szabó Bernadett 1978-ban született Budapesten. A Práter utcai fényképész iskola elvégzése után a Népszabadságnál kezdett dolgozni. 2010 óta a Reuters hírügynőkség fotóriportere. 2016-ban - a Reuters menekültválságról tudósító fotográfusaival közösen - Pulitzer-díjat kapott.